Vakantie in een strandhuisje in Kijkduin

Kijkduin is een echte familiebadplaats met activiteiten voor jong en oud. Het brede strand loopt geleidelijk af in zee waardoor het relatief veilig is voor de allerkleinsten. De stranden van Kijkduin hebben een Blauwe Vlag, een Europees keurmerk voor schone en veilige stranden.

In de buurt van uw strandhuisje

De strandhuisjes liggen op 10 minuten wandelafstand van de boulevard van Kijkduin, met voornamelijk restaurants. Op de boulevard ligt speelboot ‘Atlantis’ waar de kinderen zich kunnen uitleven. In de zomermaanden is er een mooie kinderdraaimolen. Direct achter de boulevard ligt een overdekt winkelcentrum met boutiques, speciaalzaken en winkels voor alledaagse zaken zoals een bakkerij. Daar kunt u dus ook terecht voor uw dagelijkse boodschappen. Iedere laatste zaterdag van de maand zorgt de biologische braderie voor een gezellige Franse sfeer. Daarnaast organiseert de winkeliersvereniging regelmatig kleinschalige activiteiten.

Kijkduin is makkelijk te bereiken en autovriendelijk; u kunt overal gratis parkeren. De verbindingen met het openbaar vervoer naar bijvoorbeeld Den Haag, zijn uitstekend. Naast gezinnen en natuurliefhebbers trekt Kijkduin ook veel ouderen aan door de gemoedelijkheid en de toegankelijkheid.

Staaltje van innovatie: de Zandmotor

Voor de kust van Kijkduin is de Zandmotor aangelegd. Dit is een schiereiland van opgespoten zand dat zich de komende jaren door wind, golven en stroming verspreidt over de Zuid-Hollandse kust. Het vormt nieuw strand en duin, dat ons tegen de zeespiegelstijging beschermt en extra ruimte voor natuur en recreatie biedt. Nederland maakt met deze innovatieve manier van kustbescherming wereldwijde faam.

Vanuit uw strandhuisje op pad

Wilt u per fiets de omgeving verkennen? Er zijn vele korte en lange fietsroutes, ook voor (hard)lopers interessant:

- Groene Hoefijzerroute (46 km, fietsroute)
- Rode Bosmierroute rond Landgoed Ockenburgh, naast Kijkduin (3,5 km)
- Duinenmars (15 km) langs Kijkduin
- NorthSeatrail (18 km) van Kijkduin Strand naar Den Haag CS.
Bij Den Haag CS kunt u het ov nemen richting Kijkuin. Bijvoorbeeld stadsbus 24 (stopt bij Kijkduin Strand) of tram 6 (richting Loosduinen, halte Muurbloemweg, 14 minuten lopen).
Langs de kust loopt een lang fietspad zodat u zelfs kunt doorfietsen naar Katwijk, Noordwijk en wellicht IJmuiden. Een afwisselende route langs veel kustplaatsen.

Bovenstaande is slechts een greep uit de activiteiten in de omgeving. In ieder strandhuisje is een informatiemap aanwezig waarin u meer informatie en tips vindt.

20 strandhuisjes in Den Haag, op het strand van Kijkduin

De Haagse strandhuisjes in het kort:

  • 20 strandhuisjes op het strand van Kijkduin in Den Haag
  • te huur per week, midweek en weekend
  • rustig gelegen op het strand met uitzicht op zee
  • veel ruimte rondom de strandhuisjes


  • stijlvol en luxueus ingericht met openslaande deuren naar veranda
  • gratis parkeren in Kijkduin
  • vrij entree zwembad in vakantiepark
  • midden in de natuur, vlakbij de stad