Bloggershuis in Den Haag

Geplaatst in: Artikelen | 0

Den Haag heeft dit jaar, van Pasen tot en met de herfstvakantie, een strandhuis voor reisbloggers/-vloggers uit binnen- en buitenland. De stad is daarmee de allereerste stad in Nederland die een bloggershuis heeft. Dit bloggershuis is een van de nieuwe HaagseStrandhuisjes, een kleinschalig project van een gezin uit Den Haag. Het strandhuis biedt als bloggershuis de mogelijkheid om als echte local de stad aan zee te ervaren. HaagseStrandhuisjes en Den Haag Marketing gaan ervan uit dat de strandhuisjes en de stad zichzelf het beste als toeristische bestemming kunnen verkopen. Marco Esser, directeur Den Haag Marketing: ‘Onze ervaring is dat als mensen Den Haag bezoeken, ze verliefd worden op de stad. De kracht van dit bloggershuis zit hem erin dat anderen het verhaal voor jou vertellen. Hoe mooi is het wanneer dat kan vanuit een huis op het strand in de enige Nederlandse stad aan zee?’.

 

Het Haagse bloggershuis staat vanaf eind maart op het Haagse strand van Kijkduin en is gedurende het strandseizoen van 2016 beschikbaar. Verschillende bloggers en vloggers uit alle windstreken van de wereld komen elkaar hier tegen, ontdekken samen de combinatie van stad en het strand en delen dit vervolgens op social media met de rest van de wereld. Er is WIFI aanwezig, voor vervoer is gezorgd en er staat de bloggers een typisch Haags welkomstpakket te wachten. Kortom: HaagseStrandhuisjes en Den Haag Marketing faciliteren, de bloggers krijgen vervolgens de volledige vrijheid.

Eerdere bloggershuizen stonden onder meer in Toscane, Kaapstad en op Malta. Eén van de succesfactoren was dat verschillende disciplines bij elkaar kwamen zoals bijvoorbeeld een fotograaf, blogger en vlogger. De bloggershuizen inspireerden bovendien alle partijen: van lokale media, de bestemming zelf tot de deelnemende bloggers. In het Haags bloggershuis kunnen ook meerdere bloggers tegelijkertijd verblijven.

Het bloggershuis is een gezamenlijk  initiatief van Den Haag Marketing en Haagse Strandhuisjes Jeroen Struving: “We zijn trots op onze strandhuizen, maar ook op het achterland, Den Haag. Die combinatie is uniek in Nederland en die ervaring willen we bloggers graag meegeven.”

logo_haags_bloggershuisCMYK(1)-01